OV in Den Haag (HTM) zaterdag ook stil om mishandeling conducteur

16 April 2024, 17:38 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Stadsvervoerders HTM (Den Haag), RET (Rotterdam) en GVB (Amsterdam) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder van RET. GVB zegt dat al het openbaar vervoer in de hoofdstad voor drie minuten wordt stilgezet.

Eerder lieten NS, Arriva, Keolis en Connexxion al weten het treinverkeer om 22.30 uur stil te zetten om de mishandeling. Met de actie willen de vervoerders duidelijk maken dat ze geweld tegen hun personeel niet accepteren.

Afgelopen zaterdagavond werd een conducteur in een NS-trein tussen Delft en Den Haag HS geschopt, geslagen en van een trap geduwd door een groep jongeren. Ook de machinist kreeg klappen. Voor de mishandeling werd zondag een minderjarige jongen opgepakt. Hij werd zondag weer vrijgelaten, maar is nog wel verdachte in de zaak, aldus de politie.

"Ook wij herkennen helaas de toename aan agressie tegen onze medewerkers", zegt GVB-directeur Claudia Zuiderwijk. "Dit gebeurt dagelijks en we schrikken er steeds van. Het raakt ons diep als we lezen dat er mensen met een publieke taak worden belaagd. De maatschappij verhardt enorm en daar hebben wij als ov-bedrijf ook last van."
 

 


Door: ANP