Samenwerking gemeentes bij sportaanbod voor mensen met beperking

27 November 2023, 11:41 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Valerie Kuypers

Tijdens de jaarlijkse G-sportdag hebben negen wethouders uit de regio Haaglanden een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te verbeteren. De overeenkomst is een vervolg op de eerder gesloten intentieverklaring.

De gemeentes vinden dat mensen met een beperking recht hebben op een goed en toegankelijk sportaanbod en slaan daarom de handen in elkaar. Door regionaal de krachten te bundelen zorgen de gemeentes voor betere aansluiting van het sport- en beweegaanbod op de wensen en behoeften van mensen met een beperking. Zo wordt gezorgd dat er in elke gemeente voldoende sportaanbod is. Ook zorgt de samenwerking ervoor dat professionals op het gebied van aangepast sporten en bewegen intensiever samenwerken en kennis delen.

Wethouder Hilbert Bredemeijer van Sport in Den Haag is blij met de samenwerking. “Iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Ook mensen met een beperking. Daarom bundelen deze negen gemeentes de krachten en werken we samen voor passend en voldoende aanbod voor mensen met een beperking. Zoveel mogelijk mensen laten sporten en bewegen: dat kunnen we alleen sámen."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Valerie Kuypers

Puzzel

De ondertekening vond plaats tijdens de jaarlijkse G-sportdag in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Daar konden mensen met een verstandelijke beperking diverse sporten uitproberen en ontdekken wat ze leuk vinden.

Sporters met een beperking en hun begeleiders overhandigden een puzzelstuk aan een wethouder ter ondertekening, waarna de puzzelstukken werden samengevoegd om de overeenkomst officieel te bekrachtigen. Naast Den Haag tekenden ook wethouders van Delft, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.