Dagblad070 | Schevenings zand behoort tot beste van de wereld
mainImage

Schevenings zand behoort tot beste van de wereld

31 maart 2021, 09:34 uur
Den Haag & Regio

Op het Haagse strand liggen, schijnt gezond en goed voor de huid te zijn. Dit komt door de hoge concentratie algen langs de Hollandse kust. De Noordzee werd in 2014 al uitgeroepen tot één van de schoonste en veiligste zeeën ter wereld.

Vanuit meer dan 600 inzendingen behoort het zand van Scheveningen tot een van de beste ter wereld. Het bevat de meeste mineralen en weinig tot geen schadelijke bacteriën. Volgens het internationale onderzoeksbureau NCBI komt dit doordat er in Nederland veel meer algen in de zee aanwezig zijn dan bij andere landen, waardoor de kleur van het water vaak wat groenig en bruin oogt. Ondanks deze kleur werd de Noordzee in 2014 al eerder uitgeroepen tot één van de schoonste en veiligste zeeën ter wereld.

Beste stranden ter wereld
De Top 10 lijstjes met ‘beste stranden ter wereld’ worden vrijwel altijd gekozen op uiterlijk; azuurblauwe zee en hagelwit strand is doorgaans het criterium. Maar wat weinig mensen weten, is dat er een officiële commissie is (National Center for Biotechnology Information) die wereldwijd de kwaliteit van strandzand beoordeeld. De Scheveningse strandtent Indigo heeft een zandmonster opgestuurd en daaruit is gebleken dat Scheveningen een van de schoonste stranden ter wereld is. “Erop liggen is zelfs goed voor de huid” zeggen de onderzoekers.

Franse Riviera of Hawaii, eat your heart out. Scheveningen is vanaf nu de plek!