NVJ keurt mediastilte van burgemeester Ameland rond PowNed-rel af

12 December 2023, 18:43 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Journalistenvakbond NVJ keurt de mediastilte van burgemeester Leo Pieter Stoel (VVD) van Ameland rond de aanval op PowNed-verslaggevers af. De vakbond heeft van "lokale media" negatieve geluiden gehoord over het feit dat Stoel sinds het incident geen interviews geeft.

"Het is een grote zaak, zeker op zijn eiland, die topprioriteit zou moeten hebben", stelt NVJ-secretaris Thomas Bruning. "Het is niet normaal om journalisten te belagen. En het is van groot belang dat de burgemeester dat heel duidelijk uitdraagt naar zijn inwoners. Het is een zeer slechte zaak dat hij dit niet doet en zelfs geen interviews geeft over de kwestie."

Een woordvoerder van burgemeester Stoel laat in een reactie weten dat "de gemeente en de burgemeester op de website heel duidelijk hebben gemaakt dat we geweld altijd afkeuren. In de gemeenteraad heeft de burgemeester maandagavond ook wat vragen beantwoord. Verder wachten we het onderzoek van de politie af."

De politie Noord-Nederland kan een week nadat journalisten van PowNed op Ameland werden belaagd nog niets zeggen over de voortgang van het onderzoek. Er zijn nog geen verdachten in beeld. PowNed laat weten dat de journalisten die een week geleden werden belaagd, nog niet door de politie zijn verhoord.


Door: ANP