Er zijn honderden recepten voor pannenkoeken over de hele wereld. Het leren van een paar bekende recepten voor pannenkoeken is genoeg om je trek in pannenkoeken op te lossen. Recepten zoals de basis pannenkoek, Franse pannenkoeken, Amerikaanse pannenkoeken, Indonesische Serabi en Russische Blini's zijn enkele van de vele beroemde pannenkoek recepten die je over de hele wereld kunt vinden. Pannenkoeken zijn vrij eenvoudig te bereiden, omdat ze over het algemeen basisingrediënten en kookmethoden bevatten.
Basis Pannenkoeken Recept
Dit is de meest eenvoudige vorm van elk pannenkoekenrecept. Het vereist alleen de meest elementaire ingrediënten en is voor zijn smaak meestal afhankelijk van siropen en boter. Dit recept bevat suiker, bloem, zout, bakpoeder, melk, eieren, plantaardige olie en ongezouten boter. De eerste stap is om suiker, bloem, zout en bakpoeder bij elkaar te kloppen in een kom. In een andere kom meng je boter met ei. Je kunt ook plantaardige olie gebruiken als je geen boter hebt. Vervolgens kun je de twee sets ingrediënten samenvoegen en opnieuw kloppen. Verwarm vervolgens je pan tot ongeveer 200 graden Celsius. Wanneer je op het punt staat je pannenkoekenmix in te schenken, zet je het vuur lager tot ongeveer 10 graden Celsius. Voeg een beetje plantaardige olie of boter toe om de pan glad te maken en giet je pannenkoekenmix erbij. Kook je pannenkoek tot er belletjes verschijnen die beginnen te barsten. Dan kun je je pannenkoek naar de andere kant draaien en wachten op het resultaat. Haal daarna je pannenkoek uit de pan en serveer het op een bord.
Recept voor Franse Pannenkoeken
Franse pannenkoeken zijn een soort pannenkoeken recept dat zeer dunne pannenkoeken produceert. De hoofdingrediënten voor deze pannenkoek zijn bloem, eieren en melk of water. De standaardverhouding voor deze ingrediënten zijn 8 eieren, 200 mililiter melk en 100 gram bloem. Je kunt in plaats daarvan ook 4 eieren gebruiken als je van een pannenkoek houdt die minder eiachtig smaakt. Het is het beste om een zeef te gebruiken voor je bloem om het poederachtig te maken. Dan kun je je ingrediënten mengen. Mix eerst je eieren. Zorg ervoor dat het op kamertemperatuur is. Voeg dan je melk toe en klop het opnieuw. Wanneer je je mix aan de bloem toevoegt, moet je eerst een beetje ei en melk toevoegen. Dit zal je helpen om de bloem goed in je mix te kloppen en klontjes te voorkomen. Je kunt dan de rest van je ei- en melk mix toevoegen nadat je de bloem goed hebt geklopt. Voeg op de pan een kleine en lichte hoeveelheid boter toe om de pan in te vetten. Je zult je pannenkoekenmix langzaam en in kleine hoeveelheden moeten toevoegen. Hiermee kun je de dunne pannenkoeken maken waar Franse pannenkoeken om bekend staan.
Scotch Pancake Recept
Het koken van de Scotch pannenkoek is vrij eenvoudig. Je hebt zelfrijzend bakmeel van noototheek.nl, melk, ei, gesmolten boter, basterdsuiker en plantaardige olie nodig. Je begint met het mengen van je bloem en suiker. Gevolgd door de gesmolten boter, het ei en de helft van je melk. Klop het grondig. Daarna kun je langzaam de resterende melk toevoegen. Het moet langzaam worden gemengd voor een glad en dun beslag. Zet vervolgens je koekenpan op hoog vuur en vet hem in met olie. De bakmethode van deze pannenkoek is vergelijkbaar met het basisrecept voor pannenkoeken. Je voegt eenvoudig een matige hoeveelheid pannenkoekenmix toe aan de pan en kookt het totdat de bubbels beginnen te knappen. Serveer het dan op je bord als beide kanten van je pannenkoek gaar zijn.
Wat zijn bekende pannenkoeken recepten en hoe maak ik ze?
28 May 2024, 22:43 uur
Landelijk
