OM vervolgt ‘messentrekker’ voor 3 pogingen tot moord

OM vervolgt ‘messentrekker’ voor 3 pogingen tot moord

Het Openbaar Ministerie heeft de 31-jarige inwoner van Den Haag die wordt verdacht van de steekincidenten van zaterdag, drie pogingen tot moord en bedreiging van iemand in het café aan het Johanna Westerdijkplein ten laste gelegd. In de vordering tot bewaring is opgenomen: ,,Al dan niet met terroristisch oogmerk”. Dit wordt nu nog verder onderzocht.

Het OM heeft dat vanavond bekend gemaakt en zegt inmiddels “een redelijk goed beeld” te hebben “van wat er zaterdag bij het steekinicident in Den Haag feitelijk is gebeurd. De achtergrond en motieven van de man worden verder onderzocht.” Daarbij houdt het OM “alle opties open.”

De 31-jarige man uit Den Haag met Syrische roots is vanmiddag in het penitentiair ziekenhuis voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft het voorarrest van de man met veertien dagen verlengd. De verdachte is bekend bij politie en hulpverleningsinstanties vanwege verward gedrag. Op dit moment kan het OM niet met zekerheid stellen wat hem tot zijn daden heeft gebracht.

(foto: ANP)

Print Friendly, PDF & Email

Share This