Welk van de 3 ontwerpen moet winnen, vindt u?

19 June 2018, 18:00 uur
Ondernemen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op de gevel van SoZa, het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij station Laan van NOI, komt dit najaar een graffiti van 40 vierkante meter. Op deze graffiti is de skyline van het Central Innovation District (CID) te zien. Hagenaars beslissen welk ontwerp op de gevel komt. Het CID is het gebied tussen en rondom de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI en vormt het economisch hart van Den Haag en de regio. In het CID is een unieke mix aan organisaties gevestigd, zoals kennisinstellingen, grotere en kleinere bedrijven, overheden, non-gouvernementele organisaties (ngo's), innovatieve broedplaatsen en andere organisaties. Deze partners krijgen zoveel mogelijk een plek op het kunstwerk.

Eén van deze partners is SoZa. "SoZa wordt de komende vijf jaar dé plek in Nederland voor Sociaal & Zaken," zegt de gemeente wervend. "De begane grond en het souterrain van SOZA worden een ’co-working space’, een plek waar sociale en maatschappelijke ondernemers een levendige gemeenschap vormen met statushouders en buurtbewoners." Afgelopen week zijn de verschillende ontwerpen voor het graffiti-kunstwerk gepresenteerd, iedereen kan nu tot 20 juli op zijn of haar favoriet stemmen. Begin augustus wordt de winnaar bekendgemaakt.

De volgende kunstenaars hebben een ontwerp gemaakt: Sophia den Breems, Erwin Verkade en Micha de Bie. Op deze website kunt u de ontwerpen bekijken en stemmen.

(Gebouw SoZa; foto: gemeente Den Haag/Martijn Beekman)