Niet alleen de Noordboulevard, ook de Middenboulevard tussen Pier en de beeldentuin bij de Scheveningse Slag krijgt de komende jaren een enorme opknapbeurt. Meest in het oog springend is op dit moment het deel waar vroeger Vitalizee was gevestigd en nu aan de nieuwbouw van Legoland Discovery Centre met horecagelegenheden wordt gewerkt.

In samenwerking met gemeente Den Haag en Merlin Entertainments, moederbedrijf van Sealife, Madam Tussaud en Legoland Discovery Centre, bouwt Sens Real Estate dit nieuwe complex inclusief horecagelegenheden. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2019.

De werkzaamheden op beide boulevards leiden momenteel uiteraard tot hindernissen voor het verkeer. De Noordboulevard is afgesloten voor voetgangers en bestemmingsverkeer. Er is een tijdelijke pad van betonplaten over het strand aangelegd. Dit verbindt de Pier en de keerlus bij het Carlton Beach Hotel. Bestemmingsverkeer voor Pier en winkels op de Middenboulevard kan niet meer over de Noordboulevard rijden, dit wordt via de Palacestraat geleid. Bij de entree van de Palacestraat is een poller aangebracht zodat alleen dit verkeer hier gebruik van kan maken.

De nieuwe Noordboulevard vormt straks een startpunt van een doorgaande wandelroute vanaf het Zwarte Pad via de Middenboulevard naar de Morales-boulevard en verder naar de Scheveningse Haven. In 2019 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond; ze zijn onderdeel van het gemeentelijke uitvoeringsprogramma ‘De Kust Gezond’, waarmee Scheveningen Bad weer meer allure moet krijgen.

De werkzaamheden op de Middenboulevard van Scheveningen. Foto onder: waar eens Vitalizee was gevestigd, komt nu Legoland Discovery Centre; foto: gemeente Den Haag

Print Friendly, PDF & Email