Een tiental agenten draafde gisteren op bij de Oude Haven in Voorburg om de orde te handhaven. Zij moesten erop toezien dat een via Facebook aangekondigde supportersmars van ADO Den Haag niet over de Kerkbrug zou gaan; de Kerkbrug die overigens gewoon open was.

Aangezien er helemaal geen supportersmars plaatsvond, stonden de agenten er voor niets. Op het moment dat de regen met bakken naar beneden kwam, schuilden zij onder de parasols bij restaurant Bernard.

“Koffie voor de jongens,” reageerde de familie Prins meteen, eigenaar van Bernard. “Ook voor de politie zijn we uiteraard graag een goed gastheer.”

Toch was het een vreemd gezicht om al die agenten en politie te paard hier in het Huygenskwartier te zien. Juist omdat een dag eerder bij Koningsdag, toen er honderden mensen op dezelfde plek stonden, geen enkele agent zichtbaar was te herkennen; ook niet op het moment dat een 21-jarige Voorburger op de hoek van de Kerkstraat door een kopstoot buiten bewustzijn raakte. Kennelijk lagen de prioriteiten toen anders.

(tekst en fotografie: Bart Bakker)

Print Friendly, PDF & Email