Gemeente: 132 miljoen te weinig voor bijstand

6 February 2020, 17:44 uur
Politiek
mainImage

Het totale bedrag dat de gemeente Den Haag van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tegoed zegt te hebben in verband met een kostendekkende bijstand financiering is 132 miljoen euro voor de jaren 2015-2019.

In een uitspraak door de Centrale Raad van Beroep in juli 2019 is aangegeven dat het ministerie moet zorgen voor een kostendekkende financiering van de bijstand. Hoewel de gemeente de totale tekorten op het bijstandbudget heeft doorgegeven aan SZW, is er volgens Den Haag nog steeds geen sprake van de juiste bedragen. Het college stapt daarom zoals eerder werd bekend andermaal naar de Centrale Raad.

Daarbij gaat het nog alleen om de geëiste gelden voor het jaar 2015, 14,9 miljoen euro. Echter, voor alle andere jaren waarvan de gemeente vindt dat zij te weinig financiering heeft gekregen van het ministerie, lopen volgens een woordvoerster van de gemeente ook juridische procedures. SZW wilde volgens haar niet meegaan in de wens van Den Haag alle procedures in één keer af te handelen.

 


Door: navraag