Dagblad070 | HSP kleedt standbeelden aan voor kleumende daklozen
mainImage

HSP kleedt standbeelden aan voor kleumende daklozen

Afbeelding is niet meer beschikbaar
28 februari 2018, 12:54 uur
Politiek

Een serieuze, maar ludiek uitgevoerde actie, typisch van de Haagse Stadspartij; onder het motto ‘Doe SoSjaal’ heeft de coalitiepartij een aantal standbeelden in Den Haag warm aangekleed uit solidariteit met de kleumende daklozen in de stad.

“De daklozen in de stad hebben het bij deze temperaturen extra zwaar. Ze kunnen terecht bij de nachtopvang in de Zilverstraat, maar staan elke ochtend op straat waarna het zeven kilometer lopen is naar het centrum voor een warm kopje koffie bij de dagopvang. De Haagse Stadspartij vindt dat er voor de daklozen in de stad vooral nu, maar eigenlijk altijd, 24 uurs opvang moet zijn. Om hier aandacht voor te vragen zijn de beelden in de stad aangekleed met mutsen en sjaals. We roepen iedereen op om dit ook te doen. Voor iedereen die het koud heeft, pak een muts of een sjaal,” zegt de HSP.

Joy Falkena (Straatconsulent): “Alle daklozen verdienen bij deze temperatuur warmte. Elke dakloze moet bij deze temperaturen eigenlijk een pakket krijgen met een sjaal, muts, warme sokken en handschoenen. Deze sympathieke actie van de Haagse Stadspartij is eigenlijk een doekje voor het bloeden want er zou nu eigenlijk 24 uurs opvang moeten zijn.”


Foto: Digitaal Dagblad