De nieuwbouw op de locatie van het voormalig Vitalizee-gebouw in Scheveningen mag dan inmiddels zijn opgeleverd, het laatste woord over de bouw is nog lang niet gezegd.
Onderzoek heeft namelijk volgens het college uitgewezen dat de daadkracht van het kelderdak veel lager is dan in de verleende vergunning is opgenomen. Daarin is sprake van een belastingsklasse vergelijkbaar met de zwaarste categorie vracht- en bouwverkeer. Nieuw onderzoek wijst echter volgens wethouder Revis uit dat er sprake is van een maximale belasting van personenauto’s tot een normale vrachtwagen.
De problemen bleken toen na de realisatie van het gebouw lekkages en scheurvorming in het kelderdak zijn aangetroffen. Onderzoek leverde de twijfels op over de daadkracht. Uit voorzorg zijn er direct na de eerste signalen veiligheidsmaatregelen genomen ter voorkoming van (zwaar) verkeer op het dak, aldus het college.
De enige maatregel om de kelder nu nog naar de gewenste belastingsklasse te krijgen is volgens Revis herbouw van de kelder. Dat is echter, zo stelt hij in de brief, ‘disproportioneel omdat de daadkracht van personenauto’s tot een normale vrachtwagen, het merendeel van het gebruik niet in de weg staat’.
De ontstane situatie heeft ook gevolgen voor de opbouw van de strandpaviljoens, aldus de wethouder. Die is alleen mogelijk vanaf het strand zoals de afgelopen twee jaar ook het geval was. De strandpaviljoenhouders ervaren dit nu al als positief, zo laat Revis de raad weten.
Het college heeft inmiddels de ontwikkelaar van de nieuwbouwlocatie van het voormalig Vitalizee-gebouw in gebreke gesteld. “We zijn in overleg met de ontwikkelaar over de herstelmaatregelen aan het kelderdak in relatie tot de beoogde verkeersfunctie van de Middenboulevard”, stelt de wethouder.