mainImage

"Laat het stille strand ook stil blijven"

4 februari 2020, 14:18 uur
Politiek

Zo'n 600 bewoners van de Haagse kuststrook, 90 ondernemers langs de Haagse kust en 500 strandbezoekers hebben volgens het raadslid Joris Wijsmuller een vragenlijst van de gemeente ingevuld waarin staat te lezen 'de gemeente Den Haag denkt dat een beperkte uitbreiding van de jaarrondexploitatie meerwaarde heeft voor het gebied en de stad'. Nu is het nog zo dat het strandseizoen loopt tot uiterlijk 31 oktober, daarna moet het strand leeg en schoon worden opgeleverd.

Wijsmuller wil nu van de gemeente weten welke vragen er eigenlijk zijn gesteld, en waar de lijst is terug te vinden. Hij is ook ontzettend benieuwd onder welke doelgroep deze vragenlijst nu precies is verspreid; in welke wijken, welke ondernemers en bij welke belangenorganisaties? Het raadslid van de Stadspartij vraagt zich ook af waarom 'jaarrondexploitatie van strandtenten een meerwaarde zou hebben voor Natura2000-gebied?' En hoe een mogelijke uitbreiding van de exploitatie zich verhoudt met de regels voor de natuurgebieden en bij het tegengaan van de stikstofuitstoot.

Het raadslid geeft het college in zijn vragen ook mee dat hij eigenlijk vindt dat er wel 'genoeg reuring is op het strand van Scheveningen en dat het stille strand stil moet blijven'. Tevens is hij benieuwd wat er gaat gebeuren met de uitkomsten van de vragenlijsten en wat de eventuele vervolgstappen van het college in deze zullen zijn.


Door: vragen