Dagblad070 | Meer tijd gevraagd voor alternatief cultuuranker Haagse Hout
mainImage

Meer tijd gevraagd voor alternatief cultuuranker Haagse Hout

12 oktober 2020, 09:36 uur
Politiek

De 5 bewonersorganisaties in het stadsdeel Haagse Hout vragen de gemeenteraad dringend hen maandagavond meer tijd te geven om te komen met alternatieven voor het mogelijk wegvallen van Cultuuranker DiamantTheater.

De vijf komen met de oproep omdat de raad maandag een definitief besluit lijkt te gaan nemen over het cultuurplan 2021-2024, de subsidieregeling voor alle kunst- en cultuurinstellingen in de stad.

In plan dreigt het huidige Cultuuranker zijn subsidies te verliezen nadat de adviescommissie-Leertouwer een negatief beoordelingsadvies had gegeven. Verantwoordelijk wethouder Robert van Asten riep daarop partijen op plannen in te dienen om de functie van het DiamantTheater over te nemen.

Echter, zo stellen de organisaties, is niet alleen de communicatie over die zogenoemde open call door de wethouder onduidelijk, ook is de termijn waarbinnen geïnteresseerden konden reageren, drie weken, veels te kort om te komen met een goed onderbouwd plan dat voldoet aan alle gemeentelijke eisen.

Al in een van de eerdere commissievergaderingen over de subsidieregeling zijn de organisaties met hun opmerkingen en bezwaren gekomen. Maandagvond doen de Wijkberaad Bezuidenhout, Wijkvereniging Benoordenhout, Wijkvereniging Bezuidenhout-West, Wijkberaad Mariahoeve en Wijkvereniging Marlot dat weer en vragen zij de gemeenteraad collectief hen te steunen. De vijf willen meer tijd en meer inspraak in de keuze voor een nieuw Cultuuranker in hun stadsdeel.