Meer vrouwen dan mannen op kieslijst HSP

6 February 2018, 07:00 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Haagse Stadspartij (HSP) heeft vandaag haar volledige kieslijst gepresenteerd. Die telt 37 kandidaten: 19 vrouwen en 18 mannen.

Lijsttrekker Joris Wijsmuller: “We hebben een zeer diverse lijst en hebben bewust gekozen voor meer vrouwen dan mannen. Daar ben ik ontzettend trots op.” De lijst is volgens hem een mix van mensen met politieke ervaring, jonge talenten, Hagenaars van allerlei kleur en leeftijd, bevlogen activisten, spraakmakende kunstenaars en ondernemers en bekende artiesten uit de Haagse rockscene. Joris Wijsmuller: “Met deze mensen gaan we de komende weken keihard campagne voeren. Er staat veel op het spel: een lokale partij als de Haagse Stadspartij is onmisbaar als de Hagenaars meer zeggenschap willen in het stadsbestuur.”

Op de lijst prijken Hagenaars als beeldend kunstenaar Pietertje van Splunter, Freek van Duuren, bedenker van fietsconcepten, Barbera Sterk, eigenaar van de kunstzinnige kapperszaak Haagsche Kopjes, en Patrick Schmitz, beter bekend als de Scheveningse musicus Pat Smith (Splendid).

(de Volharding, het campagnepand van HSP)