Dagblad070 | Nog steeds vrijwilligers nodig voor opvang

Nog steeds vrijwilligers nodig voor opvang

mainImage

De oproep eind vorige week van wethouder Bert van Alphen aan de inwoners van de stad om te gaan komen helpen als vrijwilliger op twee nieuwe locaties voor de maatschappelijke opvang, hebben er toe geleid dat van de 42 benodigde diensten deze week, meerderheid is opgevuld. Een woordvoerster van de wethouder liet desgevraagd weten dat er voor 39 diensten vrijwilligers zijn gevonden.

Iedereen heeft het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven en 1,5 meter afstand te bewaren tot elkaar, gaf Van Alphen aan in zijn dringende oproep. "Maar wat als je geen huis hebt? De organisaties die zich bezighouden met dak- en thuislozen zijn op zoek naar vrijwilligers en ik vraag Hagenaars vrijwilligerswerk in de maatschappelijke opvang te overwegen."

Wie wél het geluk heeft een dak boven het hoofd te hebben staat vandaag de dag wellicht stil bij de mensen die dat niet hebben, zo stelde de wethouder. "De mensen die afhankelijk zijn van maatschappelijke opvang in de stad, en die zorg nodig hebben. Het gaat immers om de meest kwetsbare Hagenaars. Iedereen in Den Haag verdient de zorg en begeleiding die nodig is om gezond te blijven. Daarom doe ik een beroep op de inwoners van de stad. "

Vrijwilligers kunnen zich nog steeds aanmelden via TeamMaatschappelijkeOpvang@denhaag.nl