mainImage

Noodverordening is zaak Veiligheidsregio

26 maart 2020, 17:13 uur
Politiek

Beslissingen als het nemen van een noodverordening zoals burgemeester Remkes heeft gedaan, deed hij als voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, niet als burgemeester van Den Haag. Daarom is het ook niet zijn bedoeling om dit soort besluiten die hij neemt met elke gemeenteraad binnen de regio te gaan bespreken. 

Dat liet Remkes donderdag weten in een werkbespreking met de raad over maatregelen die zijn genomen tijdens de coronacrisis omdat hij gemerkt had dat er een misverstand was ontstaan bji de raadsleden. Hij liet hen weten als voorzitter van de Veiligheidsregio verantwoording af te willen leggen als de crisis voorbij is. En niet eerder. 

Wat betreft vragen of de noodverordening ook kan gelden voor de stranden en park en eigenlijk voor de hele stad, gaf Remkes aan dat de verordening dat al doet. "Het gaat over de afstand die mensen moeten houden, de 1,5 meter, en het feit dat mensen met niet meer dan het vastgestelde aantal personen bij elkaar mogen zijn. Dat zijn de enige criteria. "