Popmuseum is er klaar voor; nu nog een Haags pand

mainImage
Popmuseum is er klaar voor; nu nog een Haags pand

Het nieuwe stadsbestuur van Den Haag moet straks vaart gaan zetten achter de komst van het Popmuseum naar de beatstad bij uitstek. Deze hoop spreekt de initiatiefnemer uit, nu de nieuwe Haagse raad het basisdocument - een zogeheten position paper - van Het Popmuseum heeft ontvangen. Naar aanleiding van een breed gesteunde motie in de gemeenteraad is het document vol details opgesteld.

De gemeente heeft nog steeds geen onderkomen gevonden voor RockArt, het museum dat nu in Hoek van Holland zit en naar Den Haag wil verhuizen. De ideeën om het museum in het oude Concordia-theater aan Hoge Zand te vestigen zijn inmiddels van de baan."Dit pand had voor ons niet genoeg effectieve ruimte," aldus RockArt. In Concordia komt nu het nieuwe Migratie Museum.

RockArt komt naar eigen voorkeur het liefst terecht in het popkwartier rond de Grote Markt. "Nu Groep de Mos in Den Haag de grootste partij is geworden, hebben we het gevoel dat het de komende collegeperiode hoog op de agenda komt te staan. Ze hebben ons altijd gesteund," zegt woordvoerder Bart Bartels in de Telegraaf. Groep de Mos heeft het stadsbestuur in een eerder stadium gevraagd om te onderzoeken of het popmuseum kan worden gehuisvest in de voormalige Amerikaanse ambassade aan het Voorhout. Zie hier onze eerdere berichtgeving daarover. Haast is geboden, want ook andere steden, zoals Amsterdam, zouden het museum graag binnen hun gemeente willen vestigen.


| Foto: Digitaal Dagblad