mainImage

PvdA voert actie met 'ik wil uw woning kopen-brief'

22 januari 2022, 16:00 uur
Politiek

Veel Hagenaars met een koophuis kennen de brieven wel: "Beste bewoner, om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb interesse om uw woning te kopen.” Heel even dachten bewoners in Laak vandaag weer zo’n brief in de brievenbus te vinden, maar het bleek een ludieke actie van de Haagse PvdA.

“Ben jij zulke brieven ook helemaal zat? Dan hebben we goed nieuws: donderdag stemde de gemeenteraad voor de zelfbewoningsplicht”, schrijft lijsttrekker Martijn Balster (foto boven) aan de bewoners in Laak. Daarmee viert hij dat dit voorstel kon rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad. 

“Juist in Laak komt het vaak voor dat beleggers een woning kopen, en duur verhuren. Daardoor worden jongeren, gezinnen en ouderen uit de markt gedrukt”, zegt Balster. “Keer op keer zien zij dat betaalbare woningen worden verkocht aan beleggers met diepe zakken. Dat is binnenkort verleden tijd.”

Balster bezorgde de brieven samen met verschillende andere (kandidaats)raadsleden waaronder Janneke Holman (foto hieronder).

Tekst gaat door onder foto. 

Opkoopbescherming

Vanaf 1 maart geldt in heel Den Haag de zogenaamde ‘opkoopbescherming’ of ‘zelfbewoningsplicht’. Als iemand een woning koopt met een WOZ-waarde tot 355.000 euro, moet die persoon er ook echt zelf in gaan wonen. De gemeente hoopt zo beleggers buiten de deur te houden.