Dagblad070 | PVV en Groep de Mos uiten wederzijds forse kritiek

PVV en Groep de Mos uiten wederzijds forse kritiek

mainImage

Aan de vooravond van een raadsconferentie waarin de leden op voorspraak van burgemeester Remkes onder meer gaan discussiëren over hoe raadsleden respectvol met elkaar en de ambtenaren en burgers in Den Haag zouden moeten omgaan, heeft de PVV in het openbaar forse kritiek geuit op de Groep de Mos.
“Ze zijn in een college gaan zitten dat 675 miljoen euro uitgeeft aan duurzaamheid. Het is een college van groene drab en linkse drek!'', aldus PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis in een interview met het AD/Haagsche Courant. Volgens Kruis en zijn fractiegenoot Karen Gerbrands heeft De Mos de mensen die op hem hebben gestemd “in de steek gelaten”.
De PVV-ers hebben kritiek op de zorgbezuinigingen van 50 miljoen per jaar waar De Mos voor zou hebben getekend, op het feit dat er niets van het speerpunt van Hart voor Den Haag/Groep de Mos over veiligheid terecht is gekomen, en dat de Groep de Mos een slogan heeft met “Zet ons op 23”, het aantal zetels dat de partij wil halen. “Zet de stad op 1 zou het motto moeten zijn. De Mos  is veel te veel met zichzelf bezig en niet met Den Haag”, aldus Kruis.
De Mos noemt in het AD de aanval van de PVV op zijn partij 'erg goedkoop'. ,,Als er één partij nooit moet beginnen over 'leveren', dan zijn zij het: de PVV heeft nog nooit bestuurd, nooit iets bereikt. Met forse investeringen hebben wij  de economische motor van de stad weer aan de praat gekregen. We hebben talloze Hagenaars uit de bijstand gehaald. Gebiedsverboden zijn er ook dankzij ons. Ach, de meeuw van de PVV vliegt over, schijt de boel onder en vliegt weer door.''

 


Door: ad