Als u vandaag een grote rode stip tegenkomt in Den Haag bij het buurthuis, op de basisschool, of naast het struikgewas, dan krijgt u de hartelijke groeten van de PvdA. Met die stippen vragen de Haagse socialisten aandacht voor de zogeheten STiP-banen: publieke banen voor mensen die zonder ondersteuning van de gemeente thuis zouden zitten.

“Conciërges op scholen, medewerkers in het groenbeheer en handhavers. Begeleiders op sportclubs en ondersteuners in buurthuizen. Hagenaars die stuk voor stuk goed werk doen voor onze stad. Zij staan vandaag in het middelpunt van de belangstelling,” aldus lijsttrekker Martijn Balster.

Den Haag is in 2014 onder leiding van PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh gestart met STiP-banen. De afgelopen vier jaar zijn er 1000 mensen aan een STiP-baan geholpen. Balster: “Mensen die nu ontzettend waardevol werk doen voor de Haagse samenleving. Ongeveer 8000 mensen in onze stad komen zonder financiële bijdrage van de gemeente simpelweg niet aan het werk. Met een baan krijgen zij weer perspectief en eigenwaarde. En de stad wordt er ook nog mooier van.”

De PvdA wil door met dit werkgelegenheidsbeleid en de komende vier jaar 2000 extra publieke banen creëren. “We creëren nog eens 10.000 banen voor de stad als geheel. Nog eens 2000 banen voor de meest kwetsbaren, die anders echt nooit aan een baan zouden komen. Realiseer je dat als je straks in het stemhokje staat,” aldus Balster.

(stockfoto)

Print Friendly, PDF & Email