Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Van de drie Haagse zorgenkinderen in de derde divisie wurmt Quick zich langzaam maar zekere uit de ellende en heeft zich intussen op de tiende plaats gepositioneerd met nog slechts één punt achter Blauw Geel ‘38, de tegenstander van zondag, dat precies in het midden staat.

Quick won het vijfde duel in een cyclus van zes. De club uit Veghel reisde voor niks naar Nieuw Hanenburg en moest er met 3-1 aan geloven. De Haagse openingstreffer kwam op naam van de altijd productieve Marc Boshoff. Weliswaar kwamen de gasten nog even langszij (1-1), maar uiteindelijk stelden Frank van der Heiden en Kai van Hese de Haagse overwinning veilig: 3-1. Met gebruikelijk bier toe.

Dankzij het even matige Hercules, EVV en Cuijk hoeft HBS halverwege het seizoen nog niet de heilige sacramenten te worden toegediend, maar er zit ook nog niet echt een vonk van leven in het team van trainer Marcel Koning. Het is allemaal net niet. In een matige wedstrijd bij OSS’20 werd zodoende ook terecht met 2-0 verloren. De Hagenaars maakten in Brabant geen moment aanspraak op een goed resultaat.
Hidde Tromp moest al snel het veld met een vervelende schouderblessure verlaten. HBS leek op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar in de slotfase opende de thuisclub door Jos Pelzer de score. In de tweede helft bleef het spelbeeld grotendeels ongewijzigd. OSS’20 controleerde de wedstrijd en besliste dankzij Tom Pijnenburg definitief: 2-0.

Westlandia kon op eigen veld niet op tegen kopkoper TEC. De ploeg uit Tiel won met 0-2 dankzij twee treffers van Serhat Koc. De gasten namen in Naaldwijk snel een voorsprong. De ploeg van trainer Edwin Grünholz ging daarna wel op jacht naar de gelijkmaker, maar de overtuiging ontbrak bij de Westlanders. In de tweede helft toonde Serhat Koc weer zijn klasse en schoot hij TEC naar een 2-0 overwinning.