Corona-opvang vertrekt bij stadion ADO Den Haag

5 August 2020, 10:37 uur
Sport
mainImage
ANP

Het voetbalseizoen begint over een tijdje en daarom wordt de corona-opvang voor daklozen bij het stadion van ADO Den Haag afgebroken. Een eindje verderop, op een braakliggend grasveld in dezelfde wijk, moet een nieuwe zorglocatie worden gebouwd. Volgens de gemeente moet die uiterlijk op 1 september in gebruik worden genomen. ADO speelt op 20 september de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

De corona-opvang naast het ADO-stadion is in mei in gebruik genomen. Het is bedoeld voor besmette daklozen uit Den Haag, Leiden, Gouda en Delft. Thuisblijven om uit te zieken is namelijk geen optie voor mensen die geen huis hebben. Het 'coronadorp' bestaat uit slaapruimtes en behandelzalen en wordt bemand door zowel begeleiders als verplegers.

De opvang heeft plek voor maximaal vijftig mensen, maar er is tot nu toe één persoon behandeld. Het dorp is een gezamenlijk initiatief van ADO en de organisatie Doneer een Dorp. De initiatiefnemer daarvan, ondernemer Martijn van Rheenen, was als tiener zelf thuisloos.


Door: ANP