Dumfries noemt omhooghouden beledigend spandoek 'niet slim'

29 April 2024, 23:14 uur
Sport
mainImage
ANP
Denzel Dumfries.

Voetballer Denzel Dumfries heeft spijt betuigd voor een incident tijdens het kampioensfeest van Internazionale. De verdediger van de club nam tijdens de parade een spandoek over uit het publiek waarop hij stond afgebeeld met AC Milan-tegenstander Theo Hernández aan een ketting.

"Gisteren was de mooiste dag voor mij, alle spelers en iedereen bij de club", schrijft de 28-jarige international op Instagram. "Dank aan alle fans die naar de parade zijn gekomen. Tijdens de parade heb ik een spandoek omhooggehouden dat een ongepaste afbeelding liet zien. Ik ben een voetballer die houdt van rivaliteit in het voetbal. Het is een cruciaal onderdeel van de sport. Ik realiseer me dat het omhooghouden van de banner een inschattingsfout van mij was. Het was helemaal niet slim."

De afbeelding waarin de gezichten waren gefotoshopt van Dumfries en Hernández was een verwijzing naar de kampioenswedstrijd van afgelopen maandag waarin beide spelers met rood werden weggestuurd. Inter won die wedstrijd tegen de rivaal met 2-1 en verzekerde zich van de twintigste landstitel.

Dumfries speelt sinds 2021 bij Internationale. Als international van het Nederlands elftal kan hij bij het EK van 2024 in juni Hernández weer tegenkomen in de groepswedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.
 

 


Door: ANP