Floracollege winnaar RAB’S festival  

18 March 2019, 21:04 uur
Sport
mainImage
Maps Google

Voor de tweede keer op rij is het Floracollege in Naaldwijk, dit keer met hun voorstelling ‘Veertig Dagen’, winnaar geworden van het RAB’S festival, dat voor de zevende keer door Rabarber werd georganiseerd.  

Tijdens het festival gingen negen middelbare scholieren de theatrale strijd aan om de felbegeerde titel ‘Beste Voorstelling’ binnen te slepen. Het RAB’S Festival heeft als doel om het onderlinge contact tussen (middelbare) scholieren te vergroten. Daarnaast wil het festival deze jongeren stimuleren meer met theater te doen.

De deelnemers liepen uiteen van vmbo tot gymnasium, van brugklas tot eindexamenklas: Haags Montessori Lyceum, Johan de Witt Scholengroep, Dalton Den Haag, ’s Gravendreef College, Maerlant-Lyceum, De Populier, Floracollege, Dalton Voorburg en het Christerlijk Lyceum Delft.

De vakjury, bestaande uit: Bodine Sutoris, Sjaak Bral en Beaudil Elzenga  was onder de indruk van de aangrijpende voorstelling van het Floracollege:  ‘Veertig Dagen’. De voorstelling werd gespeeld door Anja van Lier, Lisa Zwinkels en Joyce Hamstra.

De publieksprijs, uitgereikt door een jury bestaande uit negen leerlingen -één van elke deelnemende school- ging naar Dalton Den Haag met de voorstelling ‘Voor de zondvloed’. Rosa van Look van het HML en Lex Veerdig van het ’s Grafendreef College wonnen de prijs voor aanstormend talent.