Tscheu la Ling verliest zaak tegen Ajax

mainImage
Tscheu la Ling verliest zaak tegen Ajax

Aan de slepende rechtszaak die de Hagenaar Tscheu La Ling voerde tegen Steven ten Have, voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, lijkt na zeven jaar een einde gekomen. Het gerechtshof in Arnhem heeft op 8 januari in hoger beroep Ling in het ongelijk gesteld en alles eisen van de oud-voetballer afgewezen. Ten Have's advocaat S. Kalff verschafte het arrest aan het ANP.

Het conflict voert terug naar begin 2012 ten tijde van de zogenoemde 'fluwelen revolutie' bij de Amsterdamse club. Icoon Johan Cruijff wilde de club naar zijn hand zetten en schoof de bevriende Tscheu La Ling naar voren als beoogd directeur. De meeste commissarissen, onder wie Ten Have, vonden de gewezen rechtsbuiten niet geschikt.

Ling, die als voetballer ook bij Ajax en Feyenoord speelde, spande een rechtszaak aan tegen Ten Have, omdat die hem tijdens bijeenkomsten met de supporters en de ledenraad in verband zou hebben gebracht met omkoping in de Slowaakse voetbalcompetitie. Ling, eigenaar van de Slowaakse club Trencin, vond dat zijn eer en goede naam daarmee waren aangetast en eiste rectificatie.


Foto: Digitaal Dagblad