StemWijzer voor Den Haag vanaf morgen online

StemWijzer voor Den Haag vanaf morgen online

Stemgerechtigden kunnen vanaf 21 februari op één centrale plek bekijken of er voor hun gemeente een stemhulp is. Op die dag lanceren de aanbieders Kieskompas, StemWijzer en MijnStem een gezamenlijk platform waarop al deze stemhulpen beschikbaar zijn. Het platform is te vinden via de website gemeenteraad.nl.

Morgen (14 februari) komt in elk geval de StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen van Den Haag online. De landelijke presentatie vindt om 11.30 uur plaats in het atrium van het Haagse stadhuis. Burgemeester Pauline Krikke en Eddy Habben Jansen, directeur van ProDemos, verzorgen de lancering.

Vervolgens kunnen de aanwezige lijsttrekkers, kandidaat-raadsleden en inwoners de StickerStemWijzer doen. De StickerStemWijzer bestaat uit drie grote zeildoeken waarop de 30 stellingen uit de StemWijzer Den Haag zijn afgedrukt. Na het plakken van de rode (oneens) en groene (eens) stickers bij de stellingen, krijgt de deelnemer een overzicht van partijen die het meest overeenkomen met zijn of haar mening.

Print Friendly, PDF & Email

Share This