UIT Festival in het Atrium Den Haag

4 September 2019, 14:53 uur
Uitgaan
mainImage

Op zondag 8 september opent het Atrium Den Haag van 12 tot 16 uur speciaal haar voordeur voor het UIT Festival Den Haag 2019. Deze dag is de laatste kans om de fototentoonstelling Ode aan de Haagse Koffietent – Milene van Arendonk en Tentoonstelling Naar Holland - Repatriëring, migratie of vlucht? van Stichting Tong Tong te zien.
Deze middag zijn er rondleidingen bij de tentoonstelling Naar Holland. Repatriëring, migratie of vlucht? en de tentoonstelling van de Universiteit Leiden. De muzikale omlijsting komt van Sinfonia Rotterdam, dat op 20 december Beethovens 9de Symfonie uitvoert in het Atrium Den Haag.
 

Ode aan de Haagse Koffietent – Milene van Arendonk

Een koffietent of koffiehuis is, zoals Harrie Jekkers mooi beschrijft, een houten keetje van vijf bij zes meter waar alle problemen van de wereld in passen, en die worden door de arbeiders met een bakkie pleur eventjes opgelost en geanalyseerd in een paar seconden.’ Koffietenten sieren anno 2019 nog altijd de Haagse straten. Toch sluiten ze steeds vaker de deuren. Documentaire-fotograaf Milene van Arendonk vindt dit eeuwig zonde en heeft deze koffietenten in beeld vastgelegd. Zondag 8 september is de laatste kans om de expositie in het Atrium Den Haag te zien.
www.dehaagsekoffietent.nl
 

Tentoonstelling Naar Holland - Repatriëring, migratie of vlucht?

Rondleiding om 13:00 uur
Zondag 8 september is de laatste dag om de tentoonstelling Naar Holland – Repatriëring, migratie of vlucht? in het Atrium Den Haag te zien. Een belangrijk stuk van de Nederlandse en Indische geschiedenis wordt in beeld gebracht en tentoongesteld. De expositie gaat over de komst van honderdduizenden Indische Nederlanders. Noemen we het repatriëring, migratie, of vlucht? Waarom kozen zij niet voor het nieuwe Indonesië? Twee miljoen, dat is anno 2017 het geschatte aantal Nederlanders dat een familieband heeft met personen die afkomstig zijn uit Nederlands-Indië/Indonesië, of er zelf ooit woonde. Wat betekent dit voor Nederland? En voor Indische Nederlanders? Speciaal voor het UIT Festival verzorgt samensteller van de tentoonstelling Margaret Leidelmeijer om 13:00 uur een rondleiding samen met enkele geportreteerden uit de tentoonstelling. Aanmelden is niet verplicht.
www.tontongfair.nl
 

Tentoonstelling Universiteit Leiden

Rondleiding om 13:30 uur
In 2019 bestaat de Universiteit Leiden / Leiden University 444 jaar. Dat is geen officieel lustrumjaar, maar wel een heel mooi getal en daarom vieren zij op een bijzondere manier in Den Haag en Leiden allerlei activiteiten. Dit jaar bestaat de Leiden University Campus Den Haag van de universiteit 20 jaar, dus nog meer reden om in Den Haag hun verjaardagen te vieren. In het Atrium houden zij dat met een pop up tentoonstelling over 20 jaar Campus Den Haag, die tijdens het UIT Festival te zien is. Speciaal voor het UIT Festival verzorgt een student van de Campus Den Haag om 13:30 uur een rondleiding samen met enkele geportreteerden uit de tentoonstelling. Aanmelden is niet verplicht.
www.universiteitleiden.nl
 

Sinfonia Rotterdam
Concerten 14.15 - 14.45 uur & 15.00 - 15.30 uur

Ervaar Sinfonia Rotterdam, het dynamische orkest uit de havenstad, in het 5de seizoen in 2019/2020 van hun succesvolle serie Klassiek & Wijn in Den Haag. Tijdens deze concerten geniet de bezoeker van gedreven uitvoeringen in de Nieuwe Kerk Den Haag en het Atrium Den Haag. Na afloop kunt u gezellig napraten met elkaar, de solisten en de musici van Sinfonia Rotterdam onder het genot van een glas wijn en sfeervolle achtergrondmuziek. Sinfonia Rotterdam brengt het Klassieke repertoire, onder leiding van de gerenommeerde chefdirigent Conrad van Alphen, met veel energie voor het voetlicht en op het hoogste artistieke niveau.
Hoogtepunt in de serie 2019/2020 vindt plaats op vrijdag 20 december 2019 wanneer Sinfonia Rotterdam Beethovens 9de Symfonie brengt in het Atrium Den Haag. Met als slot het indrukwekkende ‘Ode aan de Vreugde’ uitgevoerd door maar liefst 100 musici, koorleden en solisten! Kom tijdens het UIT Festival genieten van een gratis voorproefje op de serie in het Atrium op 8 september. Sinfonia Rotterdam speelt dan prachtige pareltjes van Rossini, Mozart en Beethoven.
www.sinfoniarotterdam.nl
 
Over het Atrium Den Haag

Het Atrium Den Haag is het ontmoetingscentrum in het stadhuis voor de burgers en de bezoekers van Den Haag. Er worden culturele, educatieve, maatschappelijke en commerciële evenementen en gratis toegankelijke tentoonstellingen georganiseerd. Stichting Atrium City Hall organiseert deze verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag, zoals het volledige programma op het UIT Festival in het Atrium Den Haag.
www.atriumcityhall.nl