Als het Kurhaus er straks inderdaad zo mooi bij komt te liggen als op deze artist-impression van de gemeente Den Haag, dan is dat toch een hele stap voorwaarts ten opzichte van de huidige situatie. Natuurlijk, dit soort plaatjes stelt de toekomstige werkelijkheid altijd net even mooier voor; aan de andere kant gaat er rondom het Kurhaus echt heel veel gebeuren waar waarschijnlijk velen blij mee zullen zijn. 

Hier op de Middenboulevard, precies tegenover het Kurhaus, wordt een bijna 40 meter brede trap gebouwd, die de boulevard verbindt met het strand en de strandpaviljoens. De trap komt precies op de plek waar vroeger de oude Pier begon. Aan de Middenboulevard worden bovendien drie grote openbare pleinen voor verschillende activiteiten gerealiseerd: de eerste ter hoogte van de beeldentuin bij de overgang met de Morales-boulevard; de tweede recht tegenover het Kurhaus bij de nieuwe trap; en de derde bij de opgang naar de Pier.

“Het plein voor het Kurhaus krijgt een andere, meer bijzondere verlichting dan op andere plekken op de Middenboulevard,” aldus de gemeente. “Ook komt de verlichting meer naar voren omdat de boulevard hier breder is. Hierdoor is het Kurhaus zelf van ver goed te zien. Het Kurhaus valt nu minder op. Het ligt verstopt achter verschillende andere gebouwen langs de boulevard, waaronder de strandpaviljoens. Door ruimte te maken en extra bijzondere verlichting aan te brengen krijgt het Kurhaus weer een voorname plek aan de Middenboulevard. Het plein voor het Kurhaus biedt ruimte aan evenementen, zoals bijvoorbeeld straattheater, kunstenaars en muzikanten.”

In 2019 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond; ze zijn onderdeel van het gemeentelijke uitvoeringsprogramma ‘De Kust Gezond’, waarmee Scheveningen Bad weer meer allure moet krijgen.

Naar aanleiding van Bunker Ontdekdag van afgelopen zaterdag bij de Noordboulevard kreeg Dagblad070 nogal wat vragen van bezoekers waar al die werkzaamheden op de boulevard toe dienen. Vandaag hebben we daarom die werkzaamheden in een aantal afleveringen toegelicht. U leest de eerdere afleveringen hier terug:

  1. In weer en wind werken aan nieuw Scheveningen;
  2. Hier komt de nieuwe horeca op Scheveningen;
  3. Ook de Middenboulevard moet eraan geloven.

Impressie van het toekomstige gebied op de Middenboulevard voor het Kurhaus; artist impression: gemeente Den Haag

Print Friendly, PDF & Email