Paris Proof Commitment: We bouwen duurzaam of we bouwen niet

3 December 2023, 14:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
DGBC

NS Stations en het Rijksvastgoedbedrijf hebben in Den Haag het Paris Proof Commitment van Dutch Green Building Council (DGBC) ondertekend. Dit gebeurde tijdens een congres in theater Amare aan het Spuiplein.

De bedrijven voegen zich zo bij de grote groep marktpartijen uit de bouw- en vastgoedsector die zich gaan inzetten om het energiegebruik in de gebouwde omgeving met twee derde te verlagen. De teller staat inmiddels op 114 ondertekenaars.

"Het is mooi om te zien dat zoveel verschillende partijen hun handtekening hebben gezet", zegt Martin Mooij, programmamanager bij DGBC. "De hele keten doet mee. We zien steeds meer dat Paris Proof de standaard wordt in de bouw- en vastgoedsector."

Grote uitdaging

De ondertekenaars gaan ieder vanuit hun eigen rol meten op werkelijke energiegebruik en vastgoed versneld verduurzamen. "We bouwen duurzaam of we bouwen niet", zegt Yvonne van der Brugge-Wolring, directeur-generaal bij het Rijksvastgoedbedrijf. "En dit ondertekenen wij met het Paris Proof Commitment." Sebastiaan de Wilde, directeur Vastgoed bij NS Stations, ziet vooral een grote uitdaging: "NS wil voor 2050 ‘Paris Proof’ zijn. Dat hebben we concreet uitgewerkt. Met onze portefeuille van monumenten, waar de deur letterlijk altijd open staat, is dat een hele uitdaging."