Slachtoffer steekpartij Utrecht werkte bij Haags schoonmaakbedrijf

20 November 2023, 13:51 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Het slachtoffer van de dodelijke steekpartij zondag in het Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg werkte als uitzendkracht bij het Haags schoonmaakbedrijf B2-Cleaning.

Op de eigen website schrijft het Haagse bedrijf: "Vandaag 19 november 2023, heeft er een steekincident plaatsgevonden waarbij een geliefde collega van 41 jaar is omgekomen. Er is inmiddels een verdachte door de politie aangehouden. Er zijn geen woorden voor om onze verslagenheid te benoemen, we leven intens mee met de nabestaanden. Onze aandacht gaat nu in eerste instantie uit naar onze medewerkers die we hierbij willen ondersteunen."

De politie heeft zondagochtend een 51-jarige man aangehouden die mogelijk betrokken was bij de dodelijke steekpartij enkele uren eerder in het Utrechtse muziekcentrum. Het incident gebeurde rond 07.00 uur. Op het moment van de steekpartij waren er geen evenementen in het gebouw. De politie meldde maandag dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden uit de schoonmaakbranche.

Woorden van medeleven

Het muziekcentrum heeft gisteren alle concerten afgelast die zouden worden gehouden. Op de agenda stonden optredens van onder meer het Residentie Orkest, Weval en Matthew Mole. Vanaf vandaag zijn er wel weer concerten in het muziekcentrum.

TivoliVredenburg plaatste op de eigen website deze tekst: "We willen iedereen bedanken voor alle woorden van medeleven die we mochten ontvangen naar aanleiding van het tragische incident gisteren in ons gebouw, waarbij een collega van het schoonmaakbedrijf is omgekomen. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en betrokken collega’s. De warme reacties steunen ons bij de verwerking van deze ingrijpende gebeurtenis."