Vijf jaar geëist tegen Hagenaars wegens ontvoering

4 November 2020, 23:10 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag vijf jaar cel geëist tegen twee Hagenaars van 47 en 40 jaar oud wegens een ontvoering in het criminele circuit. Zij zouden in februari van dit jaar in Eindhoven een man hebben ontvoerd.

Dankzij een getuige was het kenteken bekend van een mogelijk betrokken auto, die even later in Utrecht opduikt. Na een achtervolging kon de bestuurder tot stoppen worden gedwongen. De dan 46-jarige Hagenaar  wordt na een korte achtervolging en na waarschuwingsschoten te voet aangehouden. De bijrijder van 39 uit Den Haag wordt bij de auto aangehouden. Op de achterbank zit een geboeide en gewonde man zonder schoenen. In de auto treft de politie ook een vuurwapen, munitie, een mes en pepperspray aan.

Veel in de zaak is onduidelijk omdat verdachten geen verklaring wensen af te leggen. Mogelijk zijn er nog twee mannen betrokken bij de ontvoering, maar justitie heeft geen idee wie. Omdat in de woning van het slachtoffer acht kilo cocaïne wordt gevonden, gaat de politie uit van een ontvoering in het criminele circuit.