mainImage

Woede om doorrijden na ernstig ongeluk op Dierenselaan

3 oktober 2022, 11:18 uur
Den Haag & Regio

Bewoners, ondernemers en bezoekers van de Dierenselaan in de wijk Rustenburg-Oostbroek zijn het gevaarlijke autoverkeer in de winkelstraat meer dan zat. Zondagavond werd op de Dierenselaan een fietser aangereden en zwaargewond achtergelaten op straat. 

De afgelopen maanden waren er al meerdere ongelukken in de straat. Meestal doordat automobilisten niet stoppen voor mensen die bij de zebrapaden willen oversteken, maar ook doordat veel auto’s op hoge snelheid door de straat rijden.

"Het is bijna dagelijkse kost", schrijft iemand op social media. "Iemand zo goed als dood rijden en er dan vrolijk vandoor gaan." Iemand anders schrijft: "Dierenselaan wordt als racebaan gebruikt en auto's parkeren lukraak daar. Zeer gevaarlijke situatie en naar mijns inziens word er nauwelijks gehandhaafd." Een derde persoon is het daarmee eens: "Op straten zoals de Dierenselaan zijn fietsers en voetgangers vogelvrij en niemand die aanspreekbaar lijkt om er iets tegen te doen." 

Fietser zwaargewond

Zondagavond werd op de Dierenselaan een fietser aangereden en zwaargewond achtergelaten op straat. De auto die het ongeluk veroorzaakte werd later brandend teruggevonden in de Beekbergenstraat. Van de bestuurder ontbreekt nog elk spoor.

De politie laat weten onderzoek te doen naar de betrokken personenauto en de bestuurder. “De auto is voor onderzoek in beslag genomen. Wij kunnen nu nog geen verdere informatie delen. Wel zoeken wij getuigen die iets gezien hebben van de aanrijding in die omgeving”, aldus een woordvoerder.


Foto: ANP