Dagblad070 | TButterfly en T-Mobile: lessen op scholen

TButterfly en T-Mobile: lessen op scholen

mainImage

Vanaf aanstaande maandag 1 juli is het niet meer toegestaan je smartphone op de fiets te gebruiken. In aanloop naar deze nieuwe wetgeving komen TButterfly en T-Mobile in actie om door het hele land aandacht te vragen voor de gevaren van smartphonegebruik op de fiets. Samen creëerden zij een voorlichtingspakket voor basisscholen als aanvulling op de reeds bestaande Flappdrol campagne van Ben.

Tientallen eigen medewerkers van de provider gingen het land in om kinderen les te geven. Zo kregen de afgelopen weken al duizenden kinderen uit groep 6, 7 en 8 les over de gevaren van smartphones in het verkeer. Donderdag 27 juni krijgen groep 8 leerlingen van de Dr. J.A. Gerth van Wijkschool aan de Waldorpstraat in Den Haag de 130e les. 

De les wordt gegeven door Michael Kulkens, oprichter stichting TButterfly, Gino, Flappdrol-ambassadeur en Patricia da Cruz, trainer van T-Mobile. Kinderen krijgen opdrachten, quizjes, stellingen over dit thema. Aan het eind ontvangen zij een certificaat waarin kinderen én ouders elkaar beloven de smartphone niet in het verkeer te gebruiken.