Hart voor Den Haag: meer begeleiding voor werkeloze arbeidsmigranten

6 May 2024, 16:51 uur
Politiek
mainImage
Gemeente Den Haag

Gemeenteraadslid Rita Verdonk van Hart voor Den Haag zegt geschrokken te zijn door de toename van het aantal dakloze werkeloze arbeidsmigranten en de overlast die zij volgens haar veroorzaken in onze stad. Eerder heeft de partij al vragen gesteld over de overlast in de Scheveningse bosjes. Recent waren er incidenten op de Koekamp en in het Haagse Bos.

Verdonk vraagt zich af waarom arbeidsmigranten die werkeloos zijn geworden op straat blijven leven en daar veel overlast veroorzaken. “In Eindhoven is een pilot gestart waar werkeloze arbeidsmigranten drie tot maximaal zes weken worden begeleid naar werk met huisvesting of naar het land van herkomst. Waarom wordt zo’n pilot niet georganiseerd in Den Haag? Het lijkt wel of in onze stad te lang wordt gewacht met begeleiding van werkeloze arbeidsmigranten; mensen krijgen een tentje, gaan alcohol en andere middelen gebruiken, worden agressief en intimiderend naar voorbijgangers. Met deze manier van werken is niemand geholpen.

Hart voor Den Haag heeft daarom een serie schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Vorige week trokken gemeenteraadsleden Caroline Verduin en Marije Mostert van D66 ook al aan de bel over recente incidenten met dakloze EU-migranten in Den Haag. Ook zij hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college.