Wachtlijsten lopen op: Hart voor Den Haag wil nieuw zwembad

27 March 2023, 13:17 uur
Politiek
mainImage

In Den Haag blijken honderden mensen op een wachtlijst te staan voor zwemles. Sinds de coronacrisis nemen de aantallen toe en het tekort aan zwemleraren zorgt voor weinig verbetering.

De gemeente Den Haag doet er naar eigen zeggen alles aan om de wachtlijsten voor de jeugd zo snel mogelijk weg te werken. Maar de partij Hart voor Den Haag in de gemeenteraad denkt dat het nog sneller kan. "Juist in een stad aan zee is het essentieel dat mensen kunnen zwemmen", zegt gemeenteraadslid Coen Bom. "Helaas gebeurt het nog steeds dat aan de kust mensen verdrinken, vaak omdat ze niet goed genoeg kunnen zwemmen. De wachtlijsten voor zwemlessen zijn niet nieuw, maar als je gaat rondbellen blijkt de situatie ernstiger dan gedacht. Alles zit overvol."

Bom stelt dat er simpelweg te weinig zwembaden zijn in Den Haag. "Er moet er minstens eentje bijkomen. Dit stadsbestuur zet in op ongebreidelde bevolkingsgroei, faciliteer dat dan ook! Door deze bevolkingsgroei zal de behoefte aan voorzieningen toenemen, dus ook aan zwemles. En omdat een zwembad er niet binnen een jaar staat, roep ik het college op om nú actie te ondernemen." Bom stelt schriftelijke vragen aan het college.