Dagblad070 | Bertens met sterke zege naar halve finales

Bertens met sterke zege naar halve finales

mainImage

Kiki Bertens heeft de halve finales gehaald van de China Open. De als achtste geplaatste tennisster versloeg in Peking in twee sets de nummer drie van de plaatsingslijst, de Oekraïense Elina Svitolina: 7-6 (6) 6-2.

Bertens had het in haar eerste opslagbeurten even lastig, maar pakte als eerste een break op 3-1. Die wist ze echter niet vast te houden, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Ook daarin gaf de Nederlandse een voorsprong weg, maar greep ze alsnog de winst.

In de tweede set imponeerde Bertens met goed aanvalsspel en liep ze twee breaks uit naar 5-1. Op eigen opslag op 5-2 kreeg ze drie matchpoints en was het op de tweede raak.

Bertens treft in de halve finale de nummer 1 van de wereld, Ashleigh Barty. De Australische versloeg in drie sets Petra Kvitova uit Tsjechië: 4-6 6-4 6-3. Bertens won nog niet eerder van Barty. Vier keer eerder tonden de speelsters tegenover elkaar, waarvan één keer in de kwalificaties van een toernooi. Barty won steeds, zoals dit jaar in Sydney en in Miami.

Voor Bertens was de zege op Svitolina haar beste wedstrijd in de afgelopen weken. In de overwinningen op Donna Vekic, Dajana Jastremska en Polina Hercog wisselde ze goede momenten af met mindere fases. In de tweede set tegen Svitolina dicteerde Bertens het spel met winners en goede punten aan het net.

Op de toernooien in Zhengzhou, Osaka en Wuhan werd de Wateringse steeds vroeg uitgeschakeld. Haar halvefinaleplaats in Peking is het beste resultaat sinds het bereiken van de finale in Palermo. Dat was echter een klein toernooi. Bertens haalde dit seizoen de halve finales in Eastbourne, Rome, Stuttgart en Sydney en de finale in Rosmalen. Ze won de toernooien in Sint-Petersburg en Madrid.


Door: ANP | Foto: ANP