Dagblad070 | Jong Oranje verplettert Jong Gibraltar

Jong Oranje verplettert Jong Gibraltar

mainImage
Dani de Wit: driemaal

Jong Oranje heeft donderdag ook de vierde wedstrijd in de kwalificatie voor het EK voetbal gewonnen. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi had zoals verwacht weinig moeite met Jong Gibraltar. Na een 2-0-ruststand eindigde de wedstrijd in een 6-0-overwinning. AZ'er Dani de Wit was goed voor drie treffers.

Van de Looi moest het in Gibraltar uiteraard doen zonder Calvin Stengs en Myron Boadu. Beide AZ-spelers zijn overgeheveld naar het 'echte' Oranje. In de aanval raakte hij daarnaast kort voor de wedstrijd Kaj Sierhuis kwijt, die ziek aan de kant bleef. In zijn plaats stond Cody Gakpo in de spits. De PSV'er opende na een kwartier de score. Gibraltar verdedigde en zocht soms de grens op. Middenvelder Kian Ronan ging er over en kwam goed weg met een gele kaart na een overtreding op Javairô Dilrosun.

Niet veel later maakte Dani de Wit de 2-0. De AZ-middenvelder kopte raak uit een voorzet van Ferdi Kadioglu. Na ruim een uur zorgde Gakpo voor een ruimere marge (0-3), gevolgd door nog eens twee doelpunten van De Wit. Invaller Daishawn Redan zorgde voor de 6-0-eindstand.

Jong Oranje won eerder van leeftijdsgenoten uit Portugal, Cyprus en Noorwegen en leidt met 12 punten. Behalve de groepswinnaars plaatst ook de beste nummer 2 zich voor het eindtoernooi dat in 2021 in Hongarije en Slovenië plaatsvindt. De andere acht nummers 2 spelen play-offs voor de resterende EK-tickets. Jong Oranje, dat voor het laatst in 2013 deelnam aan een EK, speelt dinsdag in Doetinchem een oefenwedstrijd tegen Jong Engeland.


Foto: Orange Pictures