mainImage

Haagse Hoge School start 2e 'Eerst hulp bij retail'

Afbeelding is niet meer beschikbaar
19 november 2018, 15:25 uur
Algemeen

Het living lab ‘Eerste Hulp bij Retail’ van De Haagse Hogeschool gaat door met een tweede editie. Na het winkelcentrum Mariahoeve volgt er nu één op de Weimarstraat in Den Haag, ingang Fahrenheitstraat. Gedurende vijf woensdagochtenden in november en december zal het lab gevestigd zijn in de (kringloop)winkel van het Buurthuis van de Toekomst/Het Thee-lokaal.

Studenten doen 6- 8 weken onderzoek naar de verbeterpunten van retail-ondernemers. In januari 2019 worden de bevindingen gepresenteerd aan de betrokken winkeliers. Onderzoekers kijken tegelijkertijd naar welke nieuwe skills de winkeliers nodig hebben en hoe ze deze in de toekomst kunnen ontwikkelen. De komende maanden werken De Haagse Hogeschool en acht winkeliers op de Weimarstraat in Den Haag samen aan het landelijk onderzoeksproject Future-Proof Retail.

Living labs zijn testomgevingen buiten het traditionele laboratorium, maar in de ‘echte’ wereld, vaak in een begrensd gebied als een stad, een wijk of een winkelcentrum. Binnen living labs werken bedrijven, kennisinstellingen, overheden en gebruikers samen om nieuwe producten, diensten en businessmodellen te ontwikkelen.


Foto: Digitaal Dagblad