Opnieuw vier verdachten Eritrese rellen bij Fruitweg aangehouden

5 June 2024, 14:16 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

De politie heeft in het onderzoek naar de ernstige rellen op 17 februari aan de Fruitweg in Den Haag opnieuw aanhoudingen verricht. Dinsdag werden twee mannen van 23 en 24 jaar in Apeldoorn aangehouden. Woensdag werden een 26-jarige inwoner uit Haarlem en een 25-jarige man uit Ridderkerk opgepakt. Alle vier worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Rond het zalencentrum Opera braken op 17 februari ernstige rellen uit nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. Dat is ze uiteindelijk niet gelukt. De relschoppers gingen vervolgens een harde confrontatie aan met de politie, andere hulpverleners en journalisten. Het liep volledig uit de hand. De relschoppers waren buiten zinnen en vernielden zo'n beetje alles wat hen voor de voeten kwam. Auto's, ramen maar vooral de politie en de brandweer moesten eraan geloven. Behalve de materiële schade raakten veel agenten gewond.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar de rellen. In totaal zijn nu twintig verdachten opgepakt. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.